Fotók

2024.01.01. 11:33

Kösz, hogy jöttél 2024: visszafogottan búcsúztunk az óévtől

Visszafogottan búcsúzott Kaposvár az elmúlt esztendőtől. Bár durrogtatásban nem volt hiány, szemmel láthatóan nem hágott a legmagasabb fokára az önfeledt jókedv. Nehéz év ment, és ki tudja, hogy milyen jön.

Kovács Gábor László

Mindjárt olyan szilveszterezővel hozott össze a véletlen, aki kritikusan tekintett vissza. A középkorú Tamás állítása szerint végiggürcölte a 2023-as évet. 

– A baráti társaságommal 1-től 10-ig pontozzuk az eltelt éveket, a 2023-as csak erős 3-as – értékelte. – Ez az év kiürítette a pénztárcánkat, de talán már kifelé mászunk a gödörből. 

Kora délután szinte kihalt a Fő utca. Egy járókelőt megállítunk, Kovács János Budapestről jött, és mint elmondta, egy ismert kaposvári színésznő édesapja. Számára az az igazi szilveszter, amit a családjával tölthet. Páholyjegy, vacsorával egybekötött előadás várta a színházban. 

Évről évre rosszabb a szilveszteri forgalom, rengeteg áru marad raktáron, panaszkodott a Nagybajomból jött kellékárus, miközben azért eladott egy rózsaszín kalapot és egy lila parókát. A vevő szerint az elfogyasztott alkoholmennyiségtől függ az év végi szórakozás. A fiatalok még gondtalanok. Délután az egyik bevásárlóközpont előtt parkoló autó csomagtartójából mászott elő egy fiú, két barátja segítségével. Pólóra vetkőzött huszonéves srác söröket cipelt, egy szennai házibuliba készültek összesen 14-en. Egy padon két vendégmunkásnak tűnő filipínó ült mezítláb, zenét hallgattak.

 Este hullámokban támadt fel a tűzijátékos kedv, folyamatosan durrogott valami. A Honvéd utcai buszmegállóban egy pirotechnikai eszköz vöröslött, a Zárda utcában részeg tinik tántorogtak.  A Kossuth-tér felé és onnan el is folyamatos volt az áramlás, mert volt, aki hazaindult éjfélre. Szellősen telt meg a tér, pedig a New Level Empire kellemes, melankolikus, ugyanakkor ritmusos elektronikus zenét szolgáltatott. A közönség ennek megfelelően szolid volt, a teret hangulatos kulisszává varázsolta a pszichodelikus fényfestés. Szita Károly óévbúcsúztató beszéde végén, a visszaszámláláskor felcsapott a tülkölés, aztán tűzijátékok röppentek fel a belvárosi parkolókból. A zene folytatódott, amíg el nem mosta a bulit a hajnali hideg eső. Kösz, hogy jöttél 2024, majd meglátjuk...                       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában