Lakberendezés

2024.01.22. 08:21

Lopott holmikkal rendezte be az albérletét

A lopással vádol egy harmincas éveiben járó férfit a Kaposvári Járási Ügyészség, aki lopott holmikkal rendezte be az új albérletét. A férfi elköltözött az általa addig lakott kaposvári házból, és helyette egy bútorozatlan ingatlant bérelt.

Kovács Gábor László

Fotónk illusztráció

Ekkor jutott eszébe, hogy a korábbi lakóhelyétől nem messze, külföldi munkavégzése miatt felügyelet nélkül maradt egy ismerőse ingatlana. Ezt kihasználva feltörte a családi ház bejárati ajtaját, majd onnan minden mozdítható értéket, franciaágyat, a hűtőszekrényt, bojlert és plazma tévét is magával vitt. Miután a lopott dolgokból berendezte az albérletét, kiderült, hogy sok mindenre nincs szüksége, ezért azokat eladta vagy egyszerűen elajándékozta. 

Több mint fél millió forint kárt okozott

A férfinak egy másik lopás miatt is felelnie kell, ugyanis 2022 karácsonyán Kaposvár belvárosában beszélgetést kezdeményezett egy ittas férfival, majd amikor a sértett a pénztárcáját elővette, egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből és 50 ezer forinttal elfutott. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére és az okozott kár megtérítésére tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában