Fotók

2024.01.21. 16:15

Összetáncolták a tehetséges fiatalok támogatását

Tombolasorsolással, festményárveréssel és bállal gyűjtöttek jótékony célra a kaposvári Rotary Club tagjai. Az önzetlen civilek tehetséges kaposvári fiatalok megsegítését tűzték ki célul a már hagyományosnak nevezhető báljukkal.

Koszorus Rita

Fotó: K.T.

Nem csak jó társaságot tartogatott az este a Rotary Bál vendégei számára. – Készültünk kultúrműsorokkal, bemutatja Lovász Márta új kollekcióját és festményárverést is tartottunk, mondta Budai Mónika, a Kaposvári Rotary Club alelnöke.
– Szőke Roland barátunk édesanyjának Maglódi Erzsébet Zsuzsanna három festménye került ma kalapács alá, ezt az összeget is jó célra fordítjuk, mondta Káposztás Zsolt, a Rotary Club kaposvári elnöke.

Fotó: Kovács Tibor

A bálozás ugyanis nem volt öncélú, hiszen a jótékonysági akciók és rendezvények már egybeforrtak a kaposvári Rotary Club nevével. A rendezvény ezúttal is jótékonysági volt. – Idén is az a célunk, mint a korábbi években, hogy Kaposváron tanuló tehetséges, de rászoruló végzős, középiskolás tanulók támogatására fordíthassuk a bál bevételét, mondta Káposztás Zsolt, a Rotary Club kaposvári elnöke. 

Fotó: Kovács Tibor


Az előző adománygyűjtő akciójukkal a kaposvári Rotary Club tagjai 3,6 millió forintot gyűjtöttek össze. Az elmúlt év roppant mozgalmas volt a klub tagjai számára, hiszen több akciójuk is volt. Az egyik ilyen, amikor meleg, téli bakancsot adományoztak rászoruló gyerekeknek Kaposváron és környékén. 

– Ezer pár gyermekcipőt osztottunk szét, ami azt gondolom most különösen jól jött, mert szokatlanul hosszú és kemény a tél, de a Csiky Gergely Színházzal közösen is volt több megmozdulásunk, sorolta a 2023-as eseményeket a klub elnöke. Hozzátette: kiemelkedő 400 ezer forintos támogatást tudtak küldeni a szlovéniai áradás áldozatainak. 

A jótékonysági rendezvények sorát a jövőben szeretné tovább bővíteni a kaposvári Rotary Club. – Nagy tervünk idén, hogy megvalósítsuk a Rotary 7400 futóversenyt, amely lényege, hogy 7400 kilométert kellene lefutni a város lakóinak, de arra vagyunk kíváncsiak, hogy ezt mennyi idő alatt tudjuk összegyűjteni. Ez szerintünk egy nagyon jó kihívás és még az Egészséges Kaposvár programhoz is kapcsolódik, mondta Boldizsár Balázs, a klub titkára. 

Fotó: Kovács Tibor

A bálon értékes tombolanyeremények is gazdára találtak, amelyeket a támogatók ajánlottak fel. Így a tombolajegyet vásárlók wellness hétvégét, ausztriai kerékpártúrát és értékes fogászati kezelést is nyertek. 

Az este során új tagokat is fogadtak a rotarysták, hiszen Vörös Pétert, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus főigazgatóját és Sztankó Attilát, a KOMETA Zrt. gazdasági igazgatóját ezen az estén vették fel tagságukba. 

Az est végén a tombolajegyekből több mint 886 ezer forint, míg az árverésen 220 ezer forint gyűlt össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában