Gyász

2024.01.18. 17:42

Meghalt Magyar András, a kaposvári kosárlabda nagy alakja

A kosárlabdázó halálhírét Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere osztotta meg közösségi oldalán.

Gyászol a kaposvári kosárlabdasport: elhunyt Magyar András Elment a kaposvári kosárlabda meghatározó alakja. 

Magyar András játékosként 1983-tól erősítette a Kaposvárt, majd visszavonulását követően edzőként dolgozott a megyeszékhelyen. Néhány esztendővel később, 1986-ban az NB I-be vezette a Táncsics SE-t, majd az 1988/89-es szezonban a Kaposvári KK jogelődjének, a Bázis KKK-nak edzője lett. Az 1989/90-es évad végén az ő vezetésével jutott fel a csapat az A-csoportba. Később 1998-ban ismét visszatért és az 1999/2000-es idény végén a klub fennállásának addigi legjobb eredményét elérve az ötödik helyre vezette a Kaposvárt. 

A Kometa Kaposvári KK kéri a szurkolókat, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzés előtt egyperces néma tisztelgéssel emlékezzenek Magyar Andrásra.

 

 

Ahogy  Dér Tamás alpolgármester közösségi oldalán fogalmaz: "Meghalt a magyar és a kaposvári kosárlabda nagy alakja Magyar András.

Mester, András köszönünk mindent!

Hitem szerint találkozunk, nyugodj békében"

Monok Tibor hozzászólásban búcsúzott a legendás kosarastól:

"A Kaposvári kosárlabda legnagyobb egyénisége messze a legnagyobb! Egyedüli kaposvári születésű edző ,aki vezetőedzőként nyert magyar bajnokságot! És ez már így is marad az idők vègezetéig! Mint ahogy az emléked is bennem! Nagyon szerettelek! Nálam te voltál A kosárlabdázó és az a nagyszerű ember akivel minden pillanat oriási élmény volt!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában