Egészségügy

2024.01.18. 09:51

Megújult a kórház pszichiátriai centrumának töröcskei egysége

2024 januárjában megújult szakmai programmal indult a Töröcskei Pszichiátriai és Addiktológiai Rehabilitációs Központ, melynek célcsoportját a duáldiagnózisos, pszichiátriai és addiktológiai zavarral élő kliensek képezik, országos felvételi területtel - közölte a Kaposi Mór Oktató Kórház.

Góz Lilla

A komplex terápiás program alapját a terápiás közösségi modell adja, amelyet modern csoportos pszichoterápiás módszerekkel és állatasszisztált terápiával egészítenek ki. A terápia bentlakásos formában, 6-8 hónapos időtartamban történik, érvényes TAJ kártyával rendelkezőknek ingyenes. A bekerülés alapvető feltételei a pszichiáter szakorvos javaslata, szermentes vagy alkoholmentes stabil fizikai állapot, szükség esetén kórházi elvonó kezelést
biztosítanak. Részt kell venni egy motivációs felvételi interjún, kell a szakmai vezető és a szakmai munkacsoport jóváhagyása, valamint el kell fogadni a terápiás közösség alapvető szabályait. Bejelentkezni hétfőtől péntekin nyolctól tizenhat óráig lehet a +36/30-353-9948-as telefonszámon Bíró Zsuzsannánál, vagy a [email protected] email címen. A motivációs interjút követően a terápiás időszakoknak megfelelően heti 5-10 intenzív csoportos terápia zajlik. A terápiás folyamat fontos elemei a napirend, az egészséges életritmus kialakítása, a felelősségek vállalása, a munkaterápia, a családdal való munka és a visszaesés-megelőzés. Duáldiagnózisos klienseknek gyógyszeres támogatást biztosítanak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában