Temető

2024.01.28. 11:28

Megújult az utolsó út Bolháson

Györke József

Szabó Bence László Bolhás község polgármester elmondta, hogy nehezen tudták megközelíteni a temető belső részét a mozgáskorlátozottak, valamint a temetkezési vállalat autói. Az önkormányzat már 2021-ben döntött új megközelítési út kivitelezéséről. 2022-ben a Magyar Falu Program pályázatán közel 6 millió forintot nyertek és sikerült elkészíteni az új belső utat. A 122,5 méter hosszú és 2,5 méter széles utat ünnepélyes keretek között adták át a hétvégén. 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő gratulált az önkormányzatnak a sok sikeres pályázathoz. A 10 év alatt a civil szervezetekkel együtt mintegy százmillió forintot nyertek. Ezzel szebb, élhetőbb településen élhetnek a bolhásiak. Ismét bebizonyosodott, hogy nem a fővárosi irodákban hozták meg a döntéseket, hanem a községek igényei szerint. Galambszegi Márton lelkipásztor hirdetett igét és áldotta meg az új utat. Az átadás közös imával és szalag átvágással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában