Időjárás

2024.01.19. 11:35

Okozott bánatot és vidám pillantott is a látogatóba érkezett hó, téli időjárásnak megfelelően ismét fehérbe borult a Dunántúl

Hó hullásra ébredt reggel a magyar. Somogy vármegyében is okozott fennakadást a lehullót hó. A közútkezelők minden erőfeszítése ellenére, akadt olyan útszakasz, ahol gépjárművek csúsztak meg ezzel balesetett vagy ideiglenes torlódást okoztak.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a HungaroMet. Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Amennyiben a HungaroMet visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be. A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon.

Somogy vármegyében, pénteken átvonuló hidegfront alakítja az időjárást.  Az ország déli részén, délelőtt folyamán vékony, megmaradó hóréteg kialakulására van esély. Az erős szél miatt, a délnyugati, déli térségben gyenge hófúvás veszélye is felmerül, írja az eumet.hu. 

Így balesetekre is számíthatunk, így történt ez Ladnál a templom dombnál, ahol egy kamion nekicsúszott az út melletti falnak. 

A reggeli hó okozott néhány vidám pillanatot Ureczky Józsefnek, aki mindig is szeretett volna a háza elé egy zebrát. Most az időjárás megadta neki. 

A gyerekek is örültek a frissen hullott hónak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában