Vizsgálati szünet

2024.01.30. 13:53

Pécsig kell menni a hörgőtükrözésért

Év elején húsz kórház jelentette be: le kell állítania egyes szolgáltatásokat, mert egy-egy időszakban nem tudják ellátni a betegeket.

Góz Lilla

A napokban tizenkét egészségügyi intézmény különböző okok miatt egy időre nem tudja minden ellátását biztosítani. 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján elérhető határozatban a somogyi Kaposi Mór Oktató Kórház is szerepel. Eszerint nem tudnak Kaposváron néhány napon át bronchoszkópos (hörgőtükrözés) ügyeletet adni, a betegeket Pécsre, Nagykanizsára, Veszprémbe, illetve Zalaegerszegre irányították át. Az intézkedés január 31-től február 4-ig érvényes. A betegek elhelyezésének koordinálását az Országos Mentőszolgálat végzi. Inczeffy István főigazgató bejelentése alapján sem napközben, sem ügyeleti időben nem tudják biztosítani a bronchoszkópos készenlétet a megjelölt pár napban szakemberhiány miatt. 
A marcali kórház ugyanakkor foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást nem tud biztosítani január 31-ig. Akiknek ilyen szakellátásra van szükségük, őket Nagyatádra, Siófokra és Keszthelyre irányítják át. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában