Búcsúzik a 2023-as év

2024.01.01. 14:32

Pillanatképek Somogyból, ahogy fotósunk látta

Vesszük a kalapunkat és ismét hátat fordítunk, búcsút intünk egy évnek.

Hogy milyen volt, azt így szilveszter közeledtével egyre többen igyekszünk mérlegre tenni, de gyanítom, csak akkor tudjuk majd meg, milyen volt valójában, amikor a következőt is magunk mögött hagyjuk. Mint ahogy ezt a mostanit is hasonlítgatjuk az előzőhöz, az előzőt meg az azelőttihez. Bizonyára mindenki számára volt benne öröm és bánat, csalódás és kellemes meglepetés, siker és kudarc, egészség és betegség, kérdés, hogy mindezeket miként értékeljük. Értékeljük-e kellőképpen a jó dolgokat? Mert ha igen, csak akkor láthatjuk reálisan, jó volt-e az elköszönő év. 

Ahogy képriportunk is mutatja, szerencsére somogyi mindennapjaink része maradt 2023-ban a gyermeki rácsodálkozás, az idősek bölcsességének felismerése, az állatok szeretete, a tanulás vágya, a család összetartó ereje és persze a humor. S ugyan vízen járni az idén sem tanultunk meg – csak a látszat csal néha –, de talán jobban megismertük egymás értékeit és persze hiányosságait, s ez utóbbiakat próbáltuk mindinkább elfogadni. Összeállításunkkal nem az elköszönő év legfontosabb, legszebb vagy legmulattatóbb pillanatait igyekszünk megmutatni olvasóinknak, nem vállalkoznánk ekkora feladatra. Csupán néhány pillanatképet villantunk fel, melyek reményeink szerint emlékeztetnek, elgondolkodtatnak, esetleg kiemelkedő teljesítmények okán tiszteletet parancsolnak, vagy tanulásra ösztönöznek, és talán néha jobb kedvre derítenek. Így (is) éltünk mi Somogyban 2023-ban. 
 

Kalapot emeltünk 2023-ban is azok előtt, akik megtermelték a mindennapi betevőt.

 

Kisember nagy ernyővel a somogybabodi dagonyában.


 

Különleges nézőpont.
Sport és érzelmek, páratlan páros.
Pihenő a kertben, a gazda szeme nem csak a jószágot hizlalja.
A látszat néha csal: vízen járó a medencében
Gyermeki rácsodálkozás bármire is
Holi a Krisna-völgyben. Sokszínű év volt az elköszönő Somogyban
Ebédszünet a piacon. Kis türelmet kérünk, amíg telik a pocak
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában