Tehetséggondozás

2024.01.05. 09:44

Tehetséges fiatalokat várnak a képzésre

Január 15-ig várja a Fiatal Tehetség Program (FIT) iránt érdeklődők jelentkezését a kaposvári képzési központ.

Koszorus Rita

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2015 őszén indította el iskolán kívüli, ingyenes tehetséggondozó programját az általános iskola felső tagozatos diákjai számára. Lapunkkal azt közölték: a Fiatal Tehetség Programmal (FIT) igyekeznek felébreszteni a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíteni őket a továbbtanulásra, segíteni a tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. Tavaly ősztől már Kaposváron is elérhető a FIT Program, melynek köszönhetően a somogyi diákok is részesülhetnek az egyedülálló képzési lehetőségben. 

Az MCC kaposvári képzési központja az Együd Árpád Művelődési Központ (Agóra) épületében várja az új tehetségeket. A fiatalok növelhetik motivációjukat, önbizalmukat, és egy rendkívüli csapatban köthetnek barátságokat. 

A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak a pénzzel bánni, megismerhetik a drónok működését, kipróbálhatják magukat csillagászként, robotokat építhetnek, látványos kémiai kísérleteket végezhetnek, valamint a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A FIT az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként szombaton személyes jelenlétet igénylő, játékos foglalkozásokra épül. A képzések mellett neves szakértők és szakpszichológusok segítik a tehetségfejlesztő munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában