Jegyzet

2024.01.05. 09:41

Új év, új kezdet

Koszorus Rita

Január eleje hagyományosan a nagy fogadalmak ideje: rendszerint ilyenkor szánjuk el magunkat a régóta halogatott életmódváltásra; az új életet kezdők napijeggyel és a formás test reményével fognak bele a zsírok intenzív égetésébe. 

Nekem úgy tűnik, hogy ők egyre kevesebben vannak. Amíg a korábbi években januárban és februárban majdnem sorszámot kellett tépni a súlyzókhoz, addig az idei évkezdet eddig nem hozott tömegnyomort a konditermekben. A keményvonalas edzőterembe járók már megfigyelték, hogy rendszerint újév napján és másodikán van masszív tömeg a súlyos vasak körül, s egy nappal később már mindenki hozzáférhet a súlyokhoz, senki sem tapossa le a sarkunkat nagy igyekezetében. A rövid ideig tartó lendület egyébként év közben is megfigyelhető, hiszen sokan gondolkodnak úgy, hogy szombaton és vasárnap elengedik magukat, aztán hétfőn megrohamozzák a konditermet, s három nap alatt igyekeznek megváltoztatni alakjukat. Szerdától rendszerint már szellősek az edzőtermek. Addigra elfogynak azok, akik csak egy jó szelfiért bújnak bele az edződresszekbe, és azok is, akik fotelnek használják a combhajlító gépeket vagy a fekpadot. 

Az igazán elszántak kondibérletet vesznek, hogy aztán a kifizetett súlyos tízezrek is motiválják őket a rendszeres mozgásra. S teszik ezt nemcsak januárban, hanem az év minden napján. Hiszen tudják: a bikinitest egész évben készül, és nem a szél hordja össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában