Szentelés

2024.02.24. 10:13

Áldásosztó hangoló kérdezz-felelekkel

Lakjanak itt a szeretet és a békesség angyalai! – szállt az égbe a fohász a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségén, amikor Rumszauer Miklós püspöki helynök, a kaposvári Szent Margit–Szent József-templom plébánosa megáldotta és megszentelte az épületszárnyat.

Lőrincz Sándor

 A múlt év áprilisa óta a vármegyeháza 2. emeletén működő kirendeltség valamennyi irodáját meghintette szenteltvízzel az atya, akit Nábrádi Csilla igazgató arra kért, hogy ossza meg évindító gondolait a munkatársakkal. 
A plébános elsőként, bibliai történetet megelevenítve, az okos és a balga közötti különbségre világított rá mondandójában, majd sorra vette mindazon értékeket, amelyek mentén érdemes élni, dolgozni és szeretni. Az előrelátás, a következetesség, az érzékenység, az együttműködési készség mind-mind hatékony eszköz. A közvetlen hangulatú találkozón – amely nem egyedi alkalom volt a kirendeltségen – az élő hit, az elköteleződés, a szolgálat is szóba került, azt nyomatékosítva: életünk útja Istennel járva könnyebb, a Vele való beszélgetés célt és tartalmat jelenthet a mindennapok harcaiban. Reményre adhat okot, hogy ha a próbatételek közepette megtaláljuk a szenvedés okát, tudva azt, hogy annyi terhet kapunk csak, amennyi alatt még nem roskadunk teljesen össze, hiszen a kereszthordozásban Jézus a legfőbb társunk. 
Interaktív párbeszéddel zárult az új évi „hangoló”, mely során számos kérdésre kapott választ a kollektíva. A beszélgetés folyamán így a helyes önkép is szóba került, valamint a pozitív viszonyulás önmagunkhoz, másokhoz, az élet örömteli történéseihez. A mentálhigiénés szakemberként is ismert plébános, aki a közelmúltban a Parlament imatermében tartott lelkigyakorlatot, több külföldi és hazai példát megemlítve arra is utalt: tendenciává lett a befelé fordulás, a megkeseredettség, az örömtelenség, a depresszió, s ezáltal egy idő után már a jónak sem képes örülni az ember. Ez az élet számtalan területére kiható veszélyforrás, ám Isten segítségével tudatosan védekezhetünk ellene. A spiritualitásra, Isten súgásának helyes értelmezésére szintén választ kaptak a munkatársak. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában