Helyi közélet

2024.02.21. 16:35

Begyújtják a grillt a Badacsonyban, kulináris élvezeteké a hétvége

Legalábbis gasztro vonalon biztosan! Hiszen újra itt a Gasztrohegy, most egy igazán lángolós, csípős, tüzes és szerelmes hétvégével rukkoltak elő az egész évben nyitva tartó helyek.

Sonline.hu

Az év második Gasztrohegy eseménye február 24-25-én kerül megrendezésre Badacsony lankáink, vendéglátóhelyein. Minden alkalom egy ízletes tematika köré szerveződik, most sincs ez másként. A február a szerelem hónapja, így adta magát a dolog: égjen, perzseljen, lángoljon most minden terítékre kerülő fogás!

Lássuk is, mivel készülnek a vendéglátóhelyek a tél utolsó hétvégéjén!

 

Laposa Birtok

Szürkeharcsa saslik zöldségekkel, grillezett polenta

Hableány

Ragacsos malac hasaalja // Sült paprikák aiolival és zöldfűszerekkel

Bonvino Borbár

Sous vide rib eye, füstös paszternák krém, parázsban sült pityóka, pak choi, tejföl, chili

Vánkos

Füstölt zeller, égetett tejszín, törökmogyoró, fermentált szőlő, koriander.

 

Malac császár pastrami, tojássárgája mártás, savanyúkáposzta, karamellizált napraforgómag, mustár

Borbarátok

Chilis, mangós csirke supreme, kurkumás rizs

Kisfaludy-ház

Vulcan toast, rozmaringgel füstölt kétszersült, fekete libamáj bonbonnal, szarvasgombás avokádóval, céklakrémmel, füstölt fürjtojással

Flambírozott, bundázott, sült diófagyi, rumos csokoládéval, kandírozott gesztenyével

Tilia Borvendéglő

Tüzes BBQ oldalas, parázsburgonya, gremolata

Túrázz, borozz és kóstolj finomságokat, a Balaton télen is vár!

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Fotók, nyitókép: Fabó-Kovács Vivien - Gasztrohegy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában