Bemutatják a tópart sokszínűségét

2024.02.24. 10:53

Gasztrofesztivállal robban be az idei előszezon a Balatonnál

Az idén első alkalommal hirdették meg a Taste Balaton fesztivált, amely a régió gasztronómiai és kulturális sokszínűségét hivatott bemutatni.

Koszorus Rita

Fotó: Facebook

A tíznapos rendezvénysorozat keretében összesen huszonhat balatoni étterem, szállás és kulturális intézmény kínál változatos programokat. Beleértve gasztrotúrákat ismert színészekkel, séfpárbajokat kortárs írókkal, koncertvacsorákat, étteremszínházat, brunchokat helyi termelőkkel, olasz és szlovén vendégéttermekkel, népzenei és pezsgőzési eseményeket a szőlőben, könyvbemutatókat, filmvetítéseket, felolvasóesteket, kiállításokat, workshopokat és exkluzív degusztációs menüket. 
A március 8. és 17. között a turistákat megmozgató első fesztivál egyik célja az is, hogy tavasszal még a nagyobb turistatömegek nyári megjelenése előtt mutassa be a magyar tenger térségének kincseit és sokszínűségét. 
A Taste Balaton partnere a Balaton Bike 365, amely elektromos biciklikkel segíti majd a vendégeket a fesztivál helyszínei közötti közlekedésben. 
 

Bárki belekóstolhat a Balaton ízeibe
Az első Taste Balaton fesztivál kulturális programjai között pop-up kiállítások, gasztronómiai beszélgetések, tematikus vacsorák és különleges vendégfogadások is szerepelnek, így bárki belekóstolhat már tavasszal a Balaton ízeibe a különleges kulináris és kulturális fesztiválon. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában