Alkotói pályázat

2024.02.19. 14:55

Három korcsoportban pályázhatnak az ifjú alkotók a katasztrófavédelem legújabb pályázatán

Idén a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

Harsányi Miklós

Fotó: Bing Ai

–  Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának egyik idei témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódik – tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. – A másik  a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata (Gróf Széchenyi Ödön alapította a magyar és a török tűzoltóságot is).

 A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak: kézműves alkotással,  korcsoport nélkül digitális alkotással,  a történelmi témát kedvelők pedig irodalmi műveiken keresztül is bemutathatják Gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát.

A pályaműveket korcsoport és kategória megjelöléssel április 21-ig lehet benyújtani postán (Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - 7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 7.) vagy e-mailen  ([email protected]), illetve előzetes egyeztetés után személyesen, a korcsoport és kategória-megjelöléssel.   

A vármegyei verseny első helyezettjei részt vesznek az országos versenyen, amelynek díjátadó ünnepsége  június 14-én Budapesten, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában lesz. Az országos verseny győztesei értékes díjakban és különdíjakban részesülnek. Az az iskola, amelyből az iskola teljes létszámához viszonyítva a legtöbb pályázat érkezik, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, amely együtt jár egy iskolai tűzoltó-bemutatóval és tűzvédelmi oktatással.

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában