Útfelújítás

2024.02.29. 18:18

Jöhet már eső vagy hó, semmi sem akadályozza a közlekedést

Háromszáz méteren megújult az út a Bástya utcában, miután a lakók jelezték az önkormányzatnál, hogy áldatlan állapotok uralkodnak.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

– Nagyon örülök, hogy végre elkészült ez az út, mert az eső mindig lehordta az utat. Pedig itt fent, négy család lakik, a lányomék is, náluk van hat gyerek, nem baj, ha az ember tud közlekedni, mondta a közelben élő Vicze Csaba

Új úton közelíthetők meg az ingatlanok 

A városlakók igénye meghallgattatott és ma már vadonatúj úton közelíthetőek meg a dombtetőn található ingatlanok.
– Az itt lakók kérték tőlünk, hogy járható úton közelíthessék meg az otthonaikat. Volt olyan időszak, amikor nagy csapadék után nem tudtak felmenni autóval. Nagyon örülök neki, hogy ezt az adósságot törleszteni tudta a város – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Borhi Zsombor, a környék önkormányzati képviselője sokat tett azért, hogy a 20 millió forintos fejlesztés megvalósulhasson. 
– Az is gondot jelentett, hogy a kukásautó vagy a mentőautó felmenjen az utcába, már nagy szükség volt az új útra. Így viszont minden ház megközelíthetővé vált – mondta a város alpolgármestere, Borhi Zsombor.
Jezerniczky Zoltán, a kivitelező MÉJE Kft. ügyvezetője elmondta: speciális aszfaltot használtak, amely 20 centiméter vastag és nagy mennyiségű cementet tartalmaz, ami jobban ellenáll az időjárásnak. Szita Károly kérdésünkre azt közölte: ebben az évben járdákat, utakat újítanak fel bel- és külterületeken több, mint 1 milliárd forint értékben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában