Látványosság

2024.02.09. 13:32

Kaposvár egén népszerűsítik a ballonsportot

Hőlégballon nemzeti bajnokságot rendeznek Kaposváron május 23-a és 26-a között.

Marosi Gábor

 A Rippl-Rónai kupára keresztelt verseny részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők pénteken. Pintér Rómeó Kaposvár alpolgármestere elmondta, a sporteseménnyel a Rippl-Rónai fesztiválra hangolódik majd a város, melyet szeretnének minden évben megrendezni. Az alpolgármester kiemelte, ha az időjárás engedi, akkor mind a négy nap égbe emelkednek a ballonok, késő délutánonként pedig különféle hőlégballonokkal összefüggő eseményeket szerveznek, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerkedhetnek a légi járművekkel.

 

Nagy Péter a Magyar Ballon Szövetség elnöke a tájékoztatón elmondta, céljuk, hogy működtetni tudják a versenyrepülést. Ennek fontos része a nemzeti bajnokság, melyet 43. alkalommal rendeznek meg. Kaposvár egén húsz ballon tűnik majd fel. Nagy Balázs a verseny főszervezője arról beszélt, a szövetséggel együtt azon dolgoznak, hogy a kilencvenes években és a kétezres évek elején dübörgő sport újra népszerű legyen az országban. A nyílt nemzeti bajnokságra külföldről is várnak csapatokat – tette hozzá.

Pálhegyi Zoltán a verseny igazgatója elmondta, a szabályzatban húsz különböző feladat van, ezeket kombinálják majd a versenyen. A ballonok délelőtt, valamint délután is a felszállnak és a szélirány határozza majd meg, hogy Kaposvár melyik külterületi részéről indulnak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában