Gasztronómia

2024.02.04. 17:07

Kolbászt töltöttek és sütöttek Segesden

A segesdi önkormányzat saját forrásból szervezte és rendezte meg a II. „Kolbásztöltő” versenyét február első hétvégéjén.

Györke József

Fotó: Györke József

Ahogy érkeztek a csapatok, sorszámot húztak. A tizennyolc töltő-sütő csapat megérkezésekor kiosztották a csapatonként az 5 kiló darált húst, egy csomag paprikát és a belet tartalmazó csomagokat – mondta Pékó Gábor polgármester.

Néha panaszkodtak, hogy találkoztak jeges részekkel, ahogy gyúrták a húst. Mindenkinek saját és jól bevált receptje volt, amit igyekezett titokban tartani. A kis reggeli frissítők elfogyasztását követően megjött a jókedv, egymás heccelése. Több csapattag érkezett Nagyatádról, de Csokonyavisontát is képviselte a polgármester úr és csapata. Szerencsére, sok gyerek is kíváncsi volt. Legalább megismerik ezt az érzést és hangulatot.

Fotó: Györke József

Csodálatos terítékeken vitték termékeiket a zsűri asztalához a segédkező hölgyek. Meg is dicsérték a küllemet, de főleg az íz dominált a négytagú zsűri esetében. A versengést a segesdi Szent László Bor és Pálinkabarát Egyesület nyerte, a segesdi katolikus csapat és a nagyatádi 69. harckocsizók csapatai előtt. Négy csapat kapott szponzori, zsűri-elnöki és alpolgármesteri különdíjat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában