Program

2024.02.15. 06:39

Matteo Bocelli lesz az Örvényesvölgyi Fesztivál egyik sztárvendége

Erről az Örvényesvölgyi Fesztivál igazgatója, Badacsonyi Tamás számolt be. A zalai vendégszereplésről kétéves előkészítés után sikerült megegyezniük az olasz sztárral, akinek ez lesz az első magyarországi fellépése.

Matteo Bocelli
Forrás: Capitol Records

A mindössze 25 éves énekes-dalszerző Matteo Bocelli zene iránti érdeklődése értelemszerűen már gyermekkorában kialakult, s ebben édesapjának is fontos szerepe volt. Eleinte klasszikus zenét tanult, hatéves korában kezdett el zongorázni, s 18 évesen már a római Colosseum színpadán szerepelt, ahol Verdi-áriát énekelhetett. Fellépett továbbá a New York-i Madison Square Gardenben, a Sydney-i és dubai Operaházakban, de meghívást kapott a Fehér Házba is, ahol szintén bemutatkozhatott. Az eddigi legnagyobb sikere a 2018-ban kiadott Fall on Me című dal volt, amit édesapjával közösen adott elő, s amely a Diótörő és a Négy Birodalom című Disney-film egyik betétdalaként a szülő-gyermek kapcsolatról szól.

A ma már a világ legismertebb sztárjai sorába tartozó Matteo Bocelli tehetségének köszönhetően hamar kilépett édesapja árnyékából, s érdeklődése már kamaszkorában a popzene felé fordult, bár továbbra is gyakran lépnek fel együtt. Első önálló szólóalbumán – amit 2023-ban jelentetett meg a legnagyobb nemzetközi lemezcégek közé tartozó Capitol Records – az ugyancsak világhírű Ed Sheeren-nel dolgozott együtt.

https://www.youtube.com/watch?v=sKlH3YpKdig

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Forrás: zaol.hu

Nyitókép: Capitol Records

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában