Nőnap

2024.02.11. 08:07

Mélyebben kell a zsebbe nyúlni a virágcsokorért

Harsányi Miklós

Fotó: My Ocean Production

 A nőnaphoz kapcsolódóan az idén is jelentős forgalomra számítanak a virágboltok. A karácsonyi időszak után minden évben lassan növekszik a hazai virágárusok forgalma, a kereslet a nőnap (március 8.) kapcsán jelentősen megugrik. A különböző vágott virágok szinte kivétel nélkül külföldről kerülnek a virágpiacra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen köszöntik virágcsokor helyett cserepes növénnyel a hölgyeket. Utóbbi kategóriában található meg legnagyobb arányban a hazai termesztésű virág. 
– A nőnap szerencsére az idén péntekre esik, így sok férfi nemcsak feleségének vagy párjának vásárolhat virágot, hanem a kolléganőknek is vehet majd egy-egy szálat – mondta Skandera Lászlóné, az egyik kaposvári virágüzlet vezetője. – Nőnapkor rendszerint tulipánból fogy a legtöbb. Sokan keresik ezen kívül a szegfűt és a rózsát. Tavaly óta nagyjából 10–15 százalékkal drágultak a virágok a kiskereskedelmi forgalomban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában