Magyar Parasport Napja

2024.02.23. 05:29

Videósorozatban mutatja be a sport integráló erejét a Szerencsejáték Zrt.

Háromrészes videósorozattal ünnepli a Magyar Parasport Napját a nemzeti lottótársaság. A Szerencsejáték Zrt. a videókampánnyal szeretné felhívni a figyelmet a fogyatékossággal élő sportolók sikereire, ezzel is elősegítve társadalmi integrációjukat és a gondolati akadályok lebontását.  

Sonline.hu

Úszás, vívás és cselgáncs – három sportág és több tucat siker a parasportban. A Szerencsejáték Zrt. különböző sportágakon keresztül mutatja be, hogy az akadályok a sportban is leküzdhetőek, az integrált edzés megvalósításával, közös munkával az ép- és a parasportolók mind egyéniben, mind pedig csapatban is jobban teljesítenek.  

A kampány célja az elfogadás üzenetének széleskörű megismertetése. A társaság egy háromrészes videósorozatban mutatja be, hogy a különböző sportágakban hogyan valósul meg az integráció a sportolók felkészülésében. Az úszókkal készült epizódban Illés Fanni (paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó) és edzője, Szabó Álmos osztják meg gondolataikat és tapasztalataikat az integrált edzés előnyeiről és arról, hogyan segíti őket a felkészülés során, amikor épek és fogyatékossággal élők együtt úsznak a medencében. A sorozat második részében paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok tőr- és párbajtőrvívó, valamint kardvívó sportolók mutatják be, hogy milyen az asszó a kerekesszékből, a harmadik videóból pedig kiderül, hogyan válik teljesértékű edzőpartnerré a tatamin a látássérült cselgáncsozó, Burányi Flóra (EB bronzérmes paralimpikon) és milyen értékeket tartogat az épek számára, ha tehetségüket fogyatékossággal élő edzőpartnerrel közösen csiszolgathatják. 

A Szerencsejáték Zrt. 2023. augusztus 28-án, kereken egy évvel a párizsi paralimpia előtt jelentette be, hogy magasabb szintre emeli együttműködését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, melynek részeként a nemzeti lottótársaság támogatja Paralimpiai Bizottság sportolóinak párizsi felkészülését. Az együttműködésnek köszönhetően a Bizottság sportolói már átvehették új sporteszközeiket is. A nemzeti lottótársaság azt is bejelentette, hogy 2024-ben először biztosít lehetőséget játékosainak arra, hogy az olimpián túl már a paralimpiai versenyszámokra is fogadhassanak a Tippmixen vagy éppen a tippmixpro.hu-n.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában