Compur Fotóklub

2024.03.25. 19:19

A mesterséges intelligencia is beszállt a fotózásba

Bár a sas nem kapkod legyek után, egy méltóságteljes rétisas a karmai között egy összelapított üdítős dobozzal feledhetetlen látvány.

Kovács Gábor László

Fotó: TIBOR KOVACS

A dobozos az igazi címmel Bedő Kornél természetfotósnak sikerült lencsevégre kapnia a levegő urát egy hortobágyi madármegfigyelő helyen. Ez az egyik kép, melyet a Pro Urbe-díjas Compur Fotóklub éves kiállításán mutattak be a Polgárok Házában hétfőn este. Tóth Zsombor, aki a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatója, a spanyol utazása alatt egy tengerparti képet örökített meg. Míg a fotóklub két tagja az eltelt évek alatt külföldre költözött, megmaradtak tagnak. Két külföldi viszont Kaposvárra jött, és ők beléptek a tagságba. A szerb és a holland fotós a kaposvári reflexiót vitte a fotókra. 

Fotó: TIBOR KOVACS

Több mint két évtizede rendezi meg a hagyományos kiállítását a Compur, a tavalyi termésből válogattak. Mintegy 30 alkotó fotóiból szemezgettek, demokratikus szavazással, ahol a szerzőnek vétójoga is volt, ha nem lett volna egyértelmű a döntés. A portrétól a zsánerképekig, a tájképtől a természetfotóig sok fajta alkotással találkoztak. Az idén egy játékra vállalkoztak, mert a mesterséges intelligenciát is becsempészték a tárlatra egy fotó erejéig, hogy melyiket, azt a közönségnek kellett megtippelnie. A megnyitón Bedő Kornél elmondta: az országos diákfotó pályázat újragondolásában vettek részt, ennek köszönhetőn hússzor annyi mű született. Szita Károly polgármester kiemelte, hogy a fotóklub értéket és közösséget teremt. A kiállításon Fejes László alelnök a tagság nevében Bedő Kornélt köszöntötte.   

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában