Fotók

2024.03.08. 18:24

A szakdolgozókat ünnepelték a jubileumon

Az alapellátásban dolgozó tíz somogyi ápoló vehetett át elismerést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Somogy vármegyei területi szervezetének pénteki jubileumi rendezvényén Kaposváron az Inkubátorházban.

Marosi Gábor

Az eseményen megemlékeztek a MESZK húsz éves fennállásáról, az ápolók napjáról és a nőnapról is.

Buni Roland, a MESZK Somogy vármegyei területi szervezetének oktatási bizottsági elnöke kérdésünkre elmondta: az egészségügyi szakdolgozók rendszeresen vesznek részt továbbképzéseken. Ötévente kell bizonyos pontértékeket összegyűjteniük. Ezeknek egy része kötelező, a másik része azonban szabadon választható képzés, melyet a kamara is megszervezhet. Buni Roland hozzátette: legutóbb egy gyógyszertanos továbbképzésen voltak, legközelebb a hospice és az onkológiai ellátásról szólóra mennek.

Inczeffy István, a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója az eseményen elmondta, hogy a somogyi szakellátásban jelenleg csaknem 2500 szakdolgozó van, közülük 1500-an Kaposváron. A jubileumi eseményen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Biró Norbert, a somogyi közgyűlés elnöke is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában