Közutak

2024.03.25. 13:54

Bontják a hófogókat Somogyban, indul a kátyúzás

A március 15-i téli üzem zárását követően az egyik legsürgősebb feladat a tél elején kihelyezett hófogó rácsok beszedése

Góz Lilla

Somogy vármegyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei negyvenkettő kilométernyi hófogó rács elbontását végzik el ebben az időszakban. Ezen túl a kedvező időjárás beköszöntével növényzetgondozási feladatokat látnak el, mint például a belógó ágak eltávolítása, útcsatlakozások beláthatóságának biztosítása, a szegélyek melletti takarítási munkákat, a padkajavításokat, szemétszedési munkákat és természetesen hideg- és már a melegaszfaltos javítási munkákat is. Emellett ilyenkor fontos feladat a hidak, átereszek környezetének tisztítása, a betonfelületek mielőbbi sómentesítése, mosása, a szélességjelzők tél utáni tisztítása és a sérült elemek cseréje is. A közlekedők folyamatosan találkozhatnak munkálatokat végző brigádokkal az országos közutakon, ezért mindenkit arra kérnek, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a saját és kollégáik biztonsága érdekében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában