Vérüket adják egy koncertért

2024.03.24. 14:01

Fesztiválbelépő lehet a véradók jutalma

Az idén március 18-tól május 17-ig tart a Felsőoktatási Véradóverseny.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A véradási kedv fokozására szervezett kampányban minél több fiatalt segítségnyújtásra buzdítanak, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán április 17-én 12.30-tól 16 óráig tartanak véradást. 

Hujber Tamás, a Magyar Vöröskereszt (MVK) kaposvári munkatársa azt mondta: Somogyban 2023-ban 9762-en jelentek azokon a véradásokon, amelyet a vöröskereszt szervezett, 2024-ben 10 365 jelentkezőre számítanak. Fontos, hogy ezen a téren is biztosítsák az utánpótlást és minél több fiatal adjon vért. 

– A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szervezi meg a hagyományos, egész évre szóló országos véradó versenyét, amelyen Magyarország valamennyi felsőoktatási intézménye vehet részt – derült ki a két szervezet tájékoztatójából. – Az intézmények amellett, hogy egy kiemelten fontos társadalmi ügyet szolgálnak, a verseny keretében egymással is vetélkednek. Az a felsőoktatási intézmény, amelyik a nappali tagozatos hallgatói létszámához képest a legtöbb nappali tagozatos hallgatót, résztvevőt mozgósítja véradásra, megnyeri a versenyt. 

Ahhoz, hogy az egészségügy számára megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet álljon rendelkezésre, naponta 1600–1800 önkéntes véradó jelentkezésére van szükség. A május 17-ig tartó Felsőoktatási Véradóverseny alatt a véradási lehetőség iránt nyitott szervezetek számára lehetőséget biztosítanak helyi véradások szervezésére. 

A Felsőoktatási Véradó Hetek alatt különleges nyereményjátékkal készülnek, amelynek keretében nyári fesztiválbelépőket sorsolnak ki a kampány során vért adó hallgatók között.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában