Választás

2024.03.21. 06:55

Göre-borral népszerűsítik a települést

A Szent Anna borház chardonnay bora lett idén a Göre-bor.

A nedűt a szőlősgyöröki pincészetek italai közül, a helyi borászok választották ki szerdán az önkormányzat egyik különtermében. Klotz Péter a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, sokadjára szervezik meg az eseményt, melyen a Trunkó, Szent Anna, Szentpály, Légli és a Koltai pincészet mindig egy-egy fehér borral vesz részt.

 

– A tavalyi szüretelésű borokból választják ki a legjobbat, és az adott évben az lesz településünk bora – mondta Klotz Péter. – Ezen az alkalmon a borászoknak lehetősége van arra is, hogy értékeljék a termést, megosszák egymással terveiket, illetve az önkormányzattal meg tudják beszélni miben lenne szükségük segítségre. Számunkra is nagyon fontos, hogy legyen egy olyan borunk, mellyel népszerűsíteni tudjuk településünket – fogalmazott Szőlősgyörök polgármestere. Klotz Péter hozzátette, a Göre-bor kiválasztáson próbálnak figyelni arra is, hogy minden évben másik pincészet bora nyerje el a címet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában