Horgász hírek

2024.03.26. 09:00

Ha csalizni kell, nincs akadály a pecás előtt

A tavasszal kezdődő horgászszezont sem kerülte el az idei áremelkedés. Az etetőanyagok, csalik és különféle kiegészítők nagyjából 10–15 százalékkal kerülnek többe, mint egy éve. Van olyan kaposvári horgászbolt, ahova ugyanannyi pecás megy be, de kevesebbet vásárol, mint korábban. Egy másik üzletben viszont azt tapasztalják, hogy 20 százalékkal emelkedett a forgalom.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Néhány pecás már megjelent a kaposvári Teleki Horgászboltban, hogy bevásároljon az idei évre, nagyobb rohamra azonban majd csak néhány hét múlva számítanak. Pincsuk István kaposvári pecásként elmondta, az idén sokkal többször szeretne vízpartra menni, ezért már minden szükséges felszerelést megvásárolt. Hozzátette, azt látja, hogy minden többe kerül, mint korábban, ennek ellenére nem mondana le a hobbijáról. 
Horváth Tibor, a Teleki Horgászbolt tulajdonosa úgy tapasztalja, nem nagy számban, de vannak olyan termékeik, melyeknek csökkent, vagy nem változott tavalyhoz képest az ára. A legtöbb azonban többe kerül most. 

Sok minden jön külföldről, az árat ezért jelentősen befolyásolja az euróárfolyam.

– mondta Horváth Tibor. – Egyelőre még nincs probléma, de a mostani forgalom jócskán elmarad a 10–15 évvel ezelőttitől. 
Horváth Tibor kiemelte, nagyon sok újdonság jelent meg a horgászpiacon az idén. A gyártók jobban figyelembe veszik a halak élettani tulajdonságait, és olyan táplálékokat kevernek az etetőanyagokba, amelyet szeretnek a kopoltyúsok. Ezek a termékek valamelyest többe kerülnek, ám segítségükkel kevesebb idő alatt, nagyobb eséllyel akadnak horogra a halak. 
Az M-Car Horgász Világban nem tapasztaltak áremelkedést beszerzett árucikkeik között az idén, tavaly azonban jelentősen drágult szinte minden. 
Mikics Balázs üzletvezető elmondta: sok terméknek az ára inkább kedvezőbb most egyes szegmensekben, a kereskedők ugyanis újra be tudnak szerezni székeket, ágyakat és különféle kempingfelszereléseket. Ezek olyan eszközök, melyek a koronavírus-járvány idején hiánycikknek számítottak. 

 A minőségi termékek nagyobb számban elérhetőek és egy kicsivel kedvezőbb árakon, mint korábban

 – emelte ki Mikics Balázs. – Minden horgász tavasz elején tartja általában az éves nagyobb bevásárlását, hogy pótolják a télen tönkrement kellékeket. Ha valaki csak csalit vesz, akkor 5–20 ezer forint közötti összeget is itt hagyhat nálunk – mondta az M-Car Horgász Világ üzletvezetője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában