Fotók

2024.03.26. 09:24

Hetvenöt darab robbanótest lapult egy siófoki parkoló végében

Sonline.hu

Korábban megírtuk, hogy Siófokon a Vak Bottyán utcai Tesco áruház parkolója melletti töltés oldalában fűnyírás közben került elő egy feltételezett robbanótest.  Az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred közösségi oldalán arról számolt be, hogy a terület további átvizsgálásakor összesen 75 darab, második világháborús robbanótestre bukkantak. Találtak a földben hét darab 7,5 cm-es magyar repeszromboló gránátot, három darab 7,65 cm-es magyar páncéltörő gránátot, egy darab 7,5 cm-es magyar páncéltörő gránátot is. 

Egy darab 7,65 cm-es magyar páncéltörő gránátra, hét darab 5 cm-es magyar repeszaknavető gránátra illetve azok maradványaira, három darab 3,7 cm-es német repeszgránátra, három darab német 2 cm-es repeszgránátra, kettő darab 2 cm-es német páncéltörő gránátra, három darab 7,92 mm-es német gránátvető lőszerre, negyvenöt darab 3 cm-es német repesz puskagránátra és 5 kg egyéb robbanótest maradványra is bukkantak beszámolójuk szerint.

Az előtalált eszközökből azokat, amelyeket nem lehet biztonsággal nagyobb távolságra elszállítani, egy kijelölt robbantási területen semmisítik meg a tűzszerészek, a többit pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítés céljából, tájékozatott Bólyi Bálint törzsőrmester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában