Váltás

2024.03.06. 11:54

Kedden megszűnt, szerdától új helyen nyitott ki a kutasi posta

Nem kerülte volna el a kisposták bezárását Kutas sem, ám a kistelepülésen villámgyorsan megoldást találtak a szolgáltatás fenntartására. Kedden zárt be hivatalosan a postahivatal Kutason, ám szerdán a helyi dohányboltban újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat egy helyi vállalkozónak köszönhetően.

Györke József

Horváth János vállalkozó fogadta be a hivatalt, a tulajdonában lévő dohánybolt épületében alakították ki gyorsan a megfelelő postai helyiséget. Ütő Szabolcs polgármester és az önkormányzati képviselők hozzájárulásának köszönhetően át is költöztették a postát. Horváth János hangsúlyozta, a részleg a Magyar Posta üzletszabályzata szerint működik majd.

Így, a megszűnést követő napon, kissé távolabb s régitől, de továbbra is üzemel a postai alapszolgáltatás, amit a lakosság igényei szerint megpróbálnak tovább bővíteni. Szerdán reggel még véget sem ért az ünnepélyes átadás, már jöttek is az emberek csekkjeikkel. Ezúttal friss pogácsával, szendvicsekkel is megkínálták a postára igyekvőket. Az új épületrészt Laczkó Flórián atya már korábban megáldotta. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában