Helyi közélet

2024.03.03. 17:22

Minden szemetelőről várják a bejelentést

A hét minden napján, éjjel-nappal működő telefonos ügyelet mellett a rendőrséggel közös razziákat is tart Kaposváron a közterület-felügyelet annak érdekében, hogy elkapják mindazokat, akik illegálisan tüzelnek vagy szemetelnek, és ezzel zavarják a város lakóit, közölte az önkormányzat.

Kovács Gábor László

A hulladékok elégetése környezetszennyező és a kaposváriak egészségére is ártalmas, ezért döntött úgy a város, hogy fellép az illegális égetések ellen. 
Kaposvár belterületén minden égetés tilos, a zöld- és egyéb hulladékot a város elszállítja. Külterületen zöldhulladékot október 1-től április 30-ig lehet égetni 9–17 óra között. Háztartási hulladékot, műanyagot, gumit égetni sehol nem lehet, sem a szabadban, sem a kályhákban. 
A 06-30/916-3538-as ügyeleti telefonszámra érkezett lakossági bejelentéseket rögtön kivizsgálják a közterület-felügyelők, s ha szükséges, akkor a rendőröket is azonnal értesítik. A város önkormányzata, közterület-felügyelete arra kéri a kaposváriakat, hogy ha égetést vagy szemetelést tapasztalnak valahol, azt mindenképpen jelezzék a fenti telefonszámon. Az égetési szabályt megszegők bírságok kapnak. A magánszemélyek 50-200 ezer forintos, a szervezetek és a cégek akár kétmillió forintos büntetésre számíthatnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában