A munka gyümölcse

2024.03.19. 11:18

Rangos elismerésben részesült a Gépész oktatója

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át március 14-én a Pesti Vigadóban Krénusz Ernő, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum oktatója.

Krénusz Ernő több, mint három évtizedes magas színvonalú oktatói és nevelői tevékenysége és a tehetséggondozás területén elért eredményei kerültek ezzel elismerésre. Az iskola egykori diákjából annak tanárává való oktató nagy elhivatottsággal tanítja a gépészeti szakmák rejtelmeire tanítványait, fő szakterülete a CNC forgácsolás.

Krénusz Ernő 1984-ben mostani iskolájában szerzett géplakatosi végzettséget és tett érettségi vizsgát. A gépészeti szakmák iránti elköteleződése már akkor megmutatkozott: az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében 9. helyezést ért el. Középiskolai tanulmányai után felvételt nyert a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskolára, ahol gép- és rendszertechnika, valamint műszaki tanár szakon 1990-ben szerezte meg diplomáját. Kérnusz Ernő immár 33 éve dolgozik az Eötvösben. 2015-ben közoktatási vezetői szakvizsgát tett, amellyel bővíteni tudta vezetői ismereteit. Tíz éven át látott el munkaközösség-vezetői feladatokat, majd 2008-2016 között magasabb vezetői megbízást kapott. Gyakorlati oktatásvezetőként, illetve igazgatóhelyettesként felügyelte az iskolában zajló szakmai képzéseket, kapcsolatot tartott az intézmény partnereivel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában