Jövőre jégre lépnek

2024.03.05. 11:33

Támogatja a város a siófoki gyerekek korcsolyaoktatását

Illusztráció Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló A belvíznek és a kitartó hidegnek köszönhetően szabadtéri "korcsolyapálya" alakult ki Debrecen-Józsa határában, a helyiek legnagyobb örömére.

Több mint egy hónapja számoltunk be róla, hogy a Balatoni Bocsok Jégkorongcsapatot életre hívó Blue Point Sportegyesület megkezdte Siófokon az éven át nyitva tartó jégcsarnok alapozását.

Akkor Vécsei Mihály, az egyesület elnöke lapunknak azt mondta, az utánpótlás neveléssel foglalkozó Balatoni Bocsok Hokiklub bázisa ősztől Siófok lesz, ahol 55-ször 25 méteres pályát alakítanak ki egy könnyűszerkezetes sátorral. 

A sportegyesület együtt szeretne működni az önkormányzattal, tette hozzá. Számítanak rá, hogy az idei évben támogatja az önkormányzat a működést, cserében jégidőt biztosítanának a helyi iskolásoknak, hogy mintegy 3 ezer gyerek mozgását biztosítsák a testnevelésórák keretében. 

A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról is döntöttek, hogy 3 millió forintos támogatást nyújt az önkormányzat a jégpálya üzemeltetésére. 

Az ülésen elhangzott az is, hogy a jégpálya nyitását novemberre tervezik, ahol majd az ovis és iskolás siófoki gyerekek ingyen korcsolyázhatnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában