Kaposvár

2024.03.11. 09:33

Útlezárások a kórház közelében

Folytatódik a Németh István fasor 2021-ben elkezdett rekonstrukciója. A balesetveszélyes ágak levágásán túl, amelyek az arra járókat és az ott parkolókat is veszélyeztethetik, az egészségügyi metszéseket is elvégzik a szakemberek, valamint a beteg fákat egészségesekre cserélik március 11 és 26 között.

Harsányi Miklós

Fotónik illusztráció!

Fotó: Lang Róbert

A Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a statikailag meg­gyengült fákat speciális módszerrel mentik meg a szakemberek. 
A közel 40 fát érintő munkát több ütemben végzi el a kivitelező, emiatt az utcát szakaszosan zárják le. Ennek ideje alatt a parkolás is korlátozott lesz. A kórházba érkezőknek a Vaszary park melletti ingyenes parkolót ajánlják, a bérletesek a szomszédos utcákban parkolhatnak. A kórházi ellátást a munkák nem befolyásolják, a bejáratok előtt a délutáni órákban lesz munkavégzés, ezzel is megkönnyítik az ellátásra érkezőknek a közlekedést. 
A kórházba érkezőket arra kérik, hogy néhány perccel előbb induljanak el és fokozottan figyeljenek oda, amikor megközelítik az intézményt. A betegfelvétel március 11-én, hétfőn, 13 és 16 óra között a sürgősségi bejáraton keresztül történik majd. 

Korlátozott parkolásra is számítani kell, alpinisták dolgoznak a fákon

Első ütemben a Tallián Gyula és a Biczó Ferenc utca, másodikban a Szent Imre és a Tallián Gyula utca, a harmadikban a Szent Imre és a Dr. Kovács-Sebestény Gyula utca, a negyedikben a Kovács-Sebestény és a Tallián utca, végül az ötödikben a Tallián és a Pázmány Péter utca közötti szakaszt zárják le. Reggel 8 és 17 óra között a gyalogosok és a kerékpárosok nem tudnak áthaladni az érintett útszakaszokon és parkolni sem lehet, a fákon a magasban alpinisták dolgoznak.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában