Huszár szabadegyetem

2024.04.15. 11:22

A huszárság történetével ismerkedtek

Kovács Gábor László

Második alkalommal rendezték meg szombaton a huszár szabadegyetemet a Meiszterics Lovastanyán, hogy a szervezők előadásokon ismertessék meg a magyar huszárság történetét az érdeklődőkkel, így hozzák közelebb a hagyományőrzést a fiatalokhoz. 

A szabadegyetem vezetője Balogh Dezső tartalékos őrnagy, huszárkapitány volt, és a kaposvári Eötvös középiskola kadét szakos tanulói is a nézők soraiban ültek. Nagy Gyula szak­oktató a lovakról, Stéger Béla tartalékos őrnagy a tüzérekről osztotta meg ismereteit a fiatalokkal. A rendezvényen újabb huszár tagot avatott az egyesület vitéz Berey Bálint személyében. Máj Péter strázsamester elmondta: a somogyi III. Ferdinánd huszárcsapat sok iskolába, óvodába eljutott az elmúlt években, rendhagyó történelemórákat és foglalkozásokat tartottak, és azt tervezik, hogy nyitnak a levéltár és a múzeum felé, hogy minél többen találkozzanak a huszárokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában