Kaposvár

2024.04.12. 17:17

A lakosság kérésére újították meg az utcát

Lakossági összefogás eredményeként újulhatott meg a Pázmány Péter utca egy szakasza Kaposváron.

Koszorus Rita

Preller Éva és szomszédja voltak a megújulás motorjai. 

Évek óta problémát jelentettek az elöregedett fák, nagy viharban rongálták a házak tetejét. 

mondta az utcában lakó asszony. De nem csak ez volt probléma, hanem az is, hogy a csapadékvíz esőzések idején elöntötte a házak előtti területet. – A járda borzalmas állapotban volt, borzasztóan elhanyagolt volt, állt rajta a víz, mondta Preller Judit
A lakók észrevételeikkel megkeresték Szita Károly polgármestert, akinek közbenjárásával elindult a megújulás két évvel ezelőtt. A zöldterület és járda karbantartási munkálatok idén fejeződtek be, számolt be az eredményekről Borhi Zsombor, alpolgármester. 

Tavaly végeztünk az utca páros oldalával, és az idei évben a páratlannal. A munkák során 513 méter hosszon több mint 630 négyzetméter térkőburkolat, 170 méter kerti szegély és 309 méter folyóka épült.

mondta az alpolgármester. 
A növényzetet is megújították, tizenkét fát pótoltak és további tizenhatot megújító metszéssel hoztak rendbe. De ezeken kívül 1050 új évelő növénnyel gazdagodott a Pázmány Péter utca érintett szakasza.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában