Ellenőrzés

2024.04.03. 09:29

Bírságoltak a higiéniai hiányosságok miatt

Harsányi Miklós

Vármegyénkben a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszakában 43 vizsgálat történt, s a szakemberek több mint 376 ezer forint bírságot szabtak ki. 
Az ellenőrzés március 1. és április 1-je között zajlott, amit a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek végeztek. Az első időszakban – március 1–17. között – 43 ellenőrzés volt, ebből három élelmiszer-előállító helyen történt, 36 az élelmiszer forgalmazásban – hiper-, szupermarket, üzlet, vásár, piac, nagyker, logisztikai központ – zajlott, továbbá két kistermelőnél és két vendéglátóhelyen is volt. A Nébih kedden kérdésünkre arról is beszámolt: az ellenőrök az üzletekben három esetben szabtak ki bírságot higiéniai hiányosságok, az élelmiszerek nyomon követhetőségével kapcsolatos problémák és a forgalmazott zöldség-gyümölcs minőségi hibája miatt. 
A kiszabott bírságok értéke meghaladta a 376 ezer forintot. A tavaszi szezonális ellenőrzés végeredményéről a hétfőn zárult második szakasz adatainak összesítése után számol majd be a hivatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában