Érdem

2024.04.07. 09:00

Dzsungelbe vitték a spanyol közönséget

Világbajnoki ezüstérmet szerzett az Ametiszt Tánc Sport Egyesület (TSE) nagylányformációja a spanyolországi Cambrilsben.

Marosi Gábor

A táncosok a Dzsungel című produkciójukkal nyerték el a zsűri tetszését, és szerezték meg a második helyet. Simonyi-Hornyák Hajnalka, az Ametiszt TSE elnöke, koreográfusa lapunknak elmondta, a tizennyolc lány többsége jól ismeri a koreográfiát, nagy rutinnal táncolt. Öt fiatal azonban nemrég került be a produkcióba, így ők élesben most táncolták először a latin-amerikai stílusú koreográfiát. 
– Elképesztően büszke vagyok a lányokra, soha nem láttam még ilyen jól táncolni őket – emelte ki Simonyi-Hornyák Hajnalka. – Hatalmas tapsot kaptak, más nemzetek is nagyon szurkoltak nekik. Jó volt ezt látni, és még jobb átélni – tette hozzá az Ametiszt TSE elnöke. A koreográfus arról is beszélt lapunknak, azért is nagy siker az ezüstérem, mert lányformációban első alkalommal szervezték meg a világbajnokságot, valamint az ametisztes lányok egyben a Mikrokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskola táncosai is. 
A kaposvári lányok mellett egy zalaegerszegi csapatot is delegált a versenyre a Magyar Táncsport Szakszövetség. Azok vehettek részt a spanyolországi eseményen, akik magyar bajnoki első, második helyet szereztek. A kaposváriak a tavalyi eredményük alapján jutottak ki Cambrilsbe. Utazásukat az Ametiszt TSE és több szponzor is támogatta – tette hozzá Simonyi-Hornyák Hajnalka
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában