Régió

2024.04.04. 09:27

Központi szerepet szánnak a régiónak

A magyar fejlesztéspolitikáról tanácskoztak a szakemberek Budapesten, a Századvég Alapítvány konferenciáján. A megbeszélésen a közigazgatási és területfejlesztési miniszter jelezte, hogy elindítanak egy, a Dél-Dunántúlra vonatkozó nagytérségi fejlesztési programot, vagyis kiemelten kezelik ezt a területet. Navracsics Tibor kiemelte azt is, hogy különösen fontosnak tartja annak elérését, hogy Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé kerüljön. 
Az uniós pénzek sikeres felhasználásának tapasztalatait osztotta meg kollégáival a konferencián részt vevő kaposvári polgármester. Szita Károly emlékeztetett rá: minden hazai település számára óriási problémát jelentett, hogy az uniós pénzek nem érkeztek meg időben, mert a koronavírus-világjárvány és a háború miatt kialakult energiaválság ideje alatt számos fejlesztést hajthattak volna végre azokból. Ezeket el kellett halasztani vagy végképp le kellett tenni róluk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában