Fotók

2024.04.03. 19:00

Lovat adnak a gyermekek alá a tavaszi szünet alatt

A kicsiknek akár életre szóló élmény is lehet, szüleiknek pedig nagy könnyebbség, hogy sokféle tábor várja a gyerekeket a tavaszi szünidő alatt. Két kaposvári lovardában is színes programokkal készültek egész hétre.

Góz Lilla

Öt és fél évesen Emma az egyik kaposvári lovastábor legfiatalabb résztvevője. – A szülinapomra kaptam ajándékba a szüleimtől a tábort – mondta a kaposvári kislány. – Ma van az első nap, de már most nagyon jól érzem magam. 

Rajta kívül még hét gyermek tölti itt a tavaszi szünetet. 
– „Lesz egy lovam egy hétre” így neveztük el a tábort – mondta el Kisné Meiszterics Edit, a Meistro Lovasport Közhasznú Egyesület lovasoktatója. – Minden gyermek kapott egy lovat és egy pénzkeretet, melyet Meistro 50 ezer zabszemnek neveztek el a szervezők. Ebből kell kigazdálkodniuk a gyerekeknek a ló tartását, gondozását, élelmét, mozgatniuk is kell a lovat, de az egészségügyi problémákra is gondolniuk kell. Így igyekszünk megismertetni velük, hogy mire figyeljenek. 

A Gyertyános-völgyi lovardában is birtokba vették a gyerekek a fedelest. – Keddtől csütörtökig várjuk a gyerekeket, naponta átlagosan húszan táboroznak nálunk, többségük visszatérő és nagy örömünkre fiúkból sincs hiány – mondta el Patakiné Kiss Katalin, a Korona Póni Klub vezetője. Hozzátette: a lovaglás mellett a gyerekek a lovas mesterségeket is megismerhetik, egy állatorvos például a fogreszelést mutatja be, de kirándulni is mennek lóháton. – A legfiatalabb táborozó öt, a legidősebb tizenhárom éves – tette hozzá Patakiné Kiss Katalin. – Sok szülő dolgozik ezen a héten, így nagy segítség nekik, hogy munkaidőben felügyelet alatt vannak a gyerekek és mellette élményt is szereznek. 

A klubhelyiségben egymás után készültek a rózsaszín unikornisperselyek. – Rózsaszínre festem ki, itt lehet a pénzt beledobni – mutatta a készülő alkotását Mogyorósi Maja
Barátnője, Kisari Adél azt is elmondta, hogy már négy éve lovagol és a futószár mellett már szabadon is vágtázhatott kedvenc lova, Kabala hátán.

Az alsó tagozatosok ismét használhatják Kajla útlevelüket 

A tavaszi szünidő alatt több tábort is szerveznek Somogyban. Balatonszabadiban például erdei kaland- és íjásztáborba várják a gyerekeket. A Zselici Csillagpark a szünet minden napján várja az érdeklődőket. Dél­előtt és délután naptávcsöves bemutatókon, planetáriumi előadásokon és filmvetítéseken vehetnek részt a kilátogató gyerekek. Szerdán délelőtt tíz és délután kettő órakor tárlatvezetéssel tekinthető meg az Erdők Háza Látogatóközpont kiállítása. 

Az alsó tagozatosok ismét használhatják Kajla útlevelüket a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain. A világoskék útlevél ingyenes utazást biztosít a gyerekek számára a belföldi helyközi vonatokon és a Volán-buszjáratokon.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában