Egészségügy

2024.04.12. 11:45

Megnyílt Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja Siófokon

Siófokra érkezett Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja, ahol két napon át ingyenes szűrővizsgálatokkal és életmód tanácsadással várják az egészségük iránt érdeklődőket.

Hajdú Marianna

Már a kora reggeli órákban sokan álltak sorban Siófokon a mobildiagnosztikai központnál azok, akiknek nemcsak a betegségek kezelése, de annak megőrzése is fontos

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A siófoki Hotel Azúr parkolójában fogadták csütörtökön kora reggeltől azokat, akik érdeklődnek az egészségük iránt és részt vennének Magyarország legnagyobb új mobildiagnosztikai központjának szűrővizsgálatán. Ez a rendkívüli esemény két napig tart, amely során a látogatók széles körű egészségügyi vizsgálatokon vehetnek részt.
– Tartsuk egészségesen az embereket azzal, hogy szűrjük a kockázatokat, soha nem késő változtatni, az egészséges életmód csodálatos fegyver  – vallja Dankovics Gergely, a program igazgatója. A rendezvény különlegessége nem csak a széleskörű egészségügyi szűrés lehetősége, hanem a gondoskodásra való odafigyelés, amit a gondosóra program regisztrációjával is hangsúlyoznak a két nap alkalmával.

A mobildiagnosztikai központban a legmodernebb eszközökkel végzett vizsgálatok mellett, egy anatómiai kiállítás is helyet kapott a kamion előtti téren, valamint életmód tanácsadásokkal és rendőrségi tanácsadással is várják az érdeklődőket. 

Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke a megnyitó alkalmával elmondta, hogy az egészségmegőrzés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Fontos, hogy komolyan vegyük a kapott eredményeket, megfogadjuk az orvosok tanácsait és odafigyeljünk egészségünk megőrzésére.
Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is megjelent, aki külön felhívta a figyelmet az egészségmegőrzés és a gondoskodás fontosságára. Mint mondta, a prevenció és a gondoskodás kéz a kézben jár és kihangsúlyozta, hogy soha nem késő odafigyelni egészségünkre.
Szajcz Adrián, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte a jelenlévőket, kiemelve, hogy az egészségügyi prevencióra és a korai felismerésre való odafigyelés mindenki számára elérhetővé vált ezzel a mobildiagnosztikai központtal.
A kétnapos rendezvény első pillanataiban is már látható volt a regisztrációk számában, hogy egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet egészségük megőrzésére. Fontos, hogy ez az esemény nem csak az egészség megőrzésének fontosságáról szól, hanem arról is, hogy a közösség szemlélete is formálódjon az egészségtudatos életmód jegyében.

A 20210-ben indult mobildiagnosztikai központ már 15 éve áll az emberek szolgálatában, országszerte 2600 helyszínen több mint 700 ezer ember részesült egészségügyi szűrésben. Ezidő alatt több mint 1,5 millió Egészség Könyv és százezreknek prevenciós csomag is kiosztásra került, amelynek célja az egészségtudatosság és a prevenció népszerűsítése. A projekt sikerében több mint 20 ezer szakember – köztük egészségügyi dolgozók, dietetikusok, védőnők és orvostanhallgatók – működnek közre, rávilágítva a lakosságot fenyegető egészségügyi rizikófaktorokra is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában