Városi parkolás

2024.04.13. 06:55

Négymilliárdba kerül, hogy ne legyen bosszús, aki parkolni akar Kaposváron

Ezer új parkolót építenek Kaposváron a következő években, jelentette be Szita Károly polgármester pénteken a Béke utcában tartott sajtótájékoztatón.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Róbert

A város vezetője kiemelte, olyan körülményeket szeretnének teremteni, hogy minden autós bosszankodás nélkül meg tudjon állni. – A legnagyobb problémát a lakótelepeinken tapasztaljuk – mondta Szita Károly. – Ez többek között betudható annak, hogy a lakótelepeken szinte kivétel nélkül vannak intézmények, óvoda, iskola. Ezért a csúcsidőszakban, reggel és délután jelentős közlekedési problémák alakulnak ki. Ez bosszúságot okoz az itt élőknek és azoknak is, akik gyermekükért jönnek – fogalmazott a polgármester.

Ezért döntött úgy a város, hogy csak a lakótelepeken már idén elkezdi építeni az új parkolókat, és minden évben folytatják majd a programot. Az ezer új parkolóra négymilliárd forintot költenek. A beruházáshoz pályázati pénzt és saját forrást is felhasználnak. Szita Károly hangsúlyozta, minden évben emelkedik a járművek száma Kaposváron. Csak tavaly ezerrel lett több a városban, jelenleg 27 ezer 462 autó és motorkerékpár található a vármegyeszékhelyen. A polgármester példaként említette, hogy a 48-as Ifjúság útja, a Béke és a Füredi tömbben 166 új parkolót alakítanak ki 360 millió forintból.

A város vezetője arról is beszélt, a közművek miatt sehol sem tudnak földalatti parkolót építeni, ezért minden új megállóhelyet a felszínen alakítanak ki. Olyan területeken is, melyek eddig felhagyottak voltak – tette hozzá a polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában