Deseda

2024.04.13. 13:05

Óriási harcsaszörnyek akadtak horogra

Kettő hatalmas harcsát is megakasztottak a Desedán két nap alatt. Mindkettőt a Répási-félszigeten fogták meg a horgászok.

Marosi Gábor

Fotó: Deseda - Horgászparadicsom Somogyban

Varga László csütörtökön este egy 200 centiméter hosszú, 64 kilogrammosat szedett ki a vízből. A bajuszost úszós módszerrel, puhatestű csalival sikerült elkapni. A fárasztás körülbelül tízpercig tartott. A halőrök egyedi azonosítóval látták el a harcsát, akit Murphy névre keresztelt a pecás, majd visszaengedték a tóba.
Pénteken is horogra akadt egy óriás példány. A 200 centiméter hosszú és 70 kilogrammra becsült harcsát, negyed órás küzdelem után Szabó Lóránt fogta ki. Kovács Gábor a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára elmondta, azért közöltek becsült adatot a harcsáról, mert nem húzták ki a partra. A horgásznak ugyanis az volt a kérése, hogy a hatalmasra nőtt hal mihamarabb visszanyerje szabadságát. Kovács Gábor arról is beszélt, a két harcsa elmaradt a tórekordtól. A Desedából korábban kifogott legnagyobb harcsa ugyanis 222 centiméter hosszú és 99 kilogrammos volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában