Somogyért egyesület: “Civileket a Vármegyei Közgyűlésbe!”

2024.04.21. 14:25

Elnököt választott és kampányt indított a hétvégén a Somogyért Egyesület

Rendkívüli küldöttgyűlést és kampányindítót rendezett a Somogyért Egyesület Tabon, ahol az új elnöküket is megválasztották.

Hajdú Marianna

Új fejezetett indított a hétvégén a Somogyért Egyesület

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A Somogyért Egyesület a Zichy Mihály Művelődési Központban gyűlt össze Tabon, hogy rendkívüli küldöttgyűlés keretében új elnököt válasszanak Gyenesei István elhunyt elnök helyébe, és hivatalosan is elindítsák a közelgő önkormányzati választási kampányt. Az eseményen Gyeneseiné Kaszás Hajnalka, az egyesület újonnan megválasztott elnöke ismertette elnöki programját, melynek középpontjában a somogyi emberek szolgálata és a közösségek támogatása áll.

Az új elnök – a korábbi elnök, Gyenesei István özvegye – elkötelezett amellett, hogy folytassa férje és az egyesület évtizedek óta tartó munkáját. 

“Ígérem, hogy az általa 30 évvel ezelőtt létrehozott Somogyért Egyesület céljait és tevékenységét folytatni fogjuk! Büszkén vállaljuk 30 éves közös múltunkat”

– mondta Gyeneseiné Kaszás Hajnalka az elnöki programismertetőn, hozzátéve: 

“1994 év elején alakult meg a Somogyért Egyesület. Azóta is sikeresen, országos hírnévvel működünk. A stafétát tovább visszük! Közösen, összefogással!”

Ahogy az új elnök fogalmazott: Célja szeretve szolgálni a somogyi embereket, szebbé és élhetőbbé tenni környezetüket. Megtenni mindent a boldog, biztonságban élő gyermekekért és fiatalokért, 

közösségeket működtetni a fiataloknak, középkorúaknak és törődést nyújtani a szépkorúaknak.

A gyűlésen a Somogyért Egyesület 100.000 forintos adományt is átadott a Tabi Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének, ezzel is támogatva a helyi közösséget és annak rászoruló tagjait.

A rendezvény további fontos része volt a június 9-i önkormányzati választáson való eredményes részvétel kiemelése, ahol az Egyesület több mandátum elnyerését tűzte ki célul. 

“Számítunk a tevékenységünket támogató vármegyei Nyugdíjasok Szövetségére,” – hangsúlyozta az elnök, kiemelve a közösségi összefogás és a civil vezetés fontosságát Somogy megyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában