Váltás

2024.04.04. 09:22

Vezetékes helyett mobilt javasol a cég

Megszűnt az egyik telekommunikációs cég, a Magyar Telekom vezetékes telefonszolgáltatása Mezőcsokonyán egy hónappal ezelőtt.

Marosi Gábor

A helyiek közül többen is – főként az idősek – felháborodtak a döntés miatt. Zelenák István lapunknak elmondta, évtizedek óta használta a vezetékes telefont, melyet egyszerűen tudott kezelni és ismerősei közül is sokakkal azon keresztül tartotta a kapcsolatot. Hozzátette, egy jó ideje már mobiltelefont is használ, de annak a kezelése nehezebb, ezért jobban örülne, ha továbbra is tudna vezetékes készülékről beszélni. 
Hasonlóan vélekedett Zákányi Gyuláné is. A nyugdíjas asszony érdeklődésünkre elmondta, a szolgáltató az elmúlt év végén levélben jelezte, hogy idén február végén megszünteti a vezetékes telefont. Ezt nemcsak levélben, hanem telefonon is közölték vele, bár a pontos indokot nem mondták meg. – Sok ismerősöm reklamál, hogy nem ér el telefonon, és én is kicsit bosszankodom amiatt, hogy nem tudom már használni – emelte ki. – Persze mobiltelefonon keresztül is lehet beszélni, de a nálam idősebbek előszeretettel használták a vezetékest, a mobilt nem is akarták megtanulni kezelni. Ráadásul a vezetékesnek sokkal kedvezőbb díjai voltak, mint a mobilnak – mondta Zákányi Gyuláné. 
Az esettel kapcsolatban megkerestük a Magyar Telekom Vállalati Kommunikációs Igazgatóságát. Levélben azt írták, a vezeték nélküli, úgynevezett GSM-RLL technológián nyújtott, helyhez kötött telefonszolgáltatást technológiakivezetés miatt 2024. február 28-tól országosan megszüntették. Hozzátették, azokon a helyeken, ahol a Magyar Telekom koax vagy optikai hálózattal rendelkezik, az ügyfeleknek azt javasolták, hogy váltsanak korszerű, digitális technológiára. Ahol azonban nem áll rendelkezésre korszerű vezetékes hálózat, ott mobilszolgáltatást ajánlottak az embereknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában