Gyereknap

2024.05.26. 19:55

A gyermeknapnak nem a pénzköltésről kell szólnia

Május utolsó vasárnapja a legkisebbekről szólt, rengeteg rendezvényt tartottak Somogyban a gyermekeknek. A kaposvári Vaszary parkban a családok bábelőadásokon szórakoztak, de a kistelepüléseken is megemlékeztek a gyerekekről.

Kovács Gábor László

Délelőtt a Bábszíntér előadásait tekintették meg, délután a Desedára kirándultak, mondta Szakné Vágner Nikolett, akinek három kislánya van: a legnagyobb hároméves, és a két ikerlánya két hónapos. 

– Ilyenkor együtt töltjük a napot, élményeket szerzünk, ennek több értelme van, mint az ajándékoknak – mondta az édesanya. – Nem úgy terveztük, hogy három gyermekünk lesz, de így hozta a sors. Nem könnyű, de ha a gyerekek jó helyre születnek, akkor sok örömöt adnak és sok értéket kapnak. 

 

– Nálunk úgy ünnepeljük ezt a napot, hogy ilyenkor a gyerekek kívánságai az elsődlegesek, és ők mindent kívánnak ilyenkor, amit máskor nem szabad! – felelte kérdésünkre nevetve Kárpáti Károly, két kisfiú édesapja. – Nem rosszak, csak elevenek. 

– Sok családban a gyereknap a pénzköltésről, a nassolni valókról, az ingeráradatról szól – válaszolta Kis-Kovácsné Vancsa Barbara, aki két gyermek édesanyja, és a harmadikat várja. – Ezek helyett meg lehet találni azt, hogy a gyereknek mire van valóban szüksége, de ehhez ismerni kell.  

Mosdóson családi és gyermeknapot rendeztek, ahol az előző évben születetteket ünnepelték. A helyi életfára nemzetiszín szalagot kötöttek, amelyen a kisgyermekek neve szerepelt, és ajándékot, az idén egy homokozó szettet is kaptak az újszülöttek. Bálványoson a falunap és testvértelepülési találkozó gyermekvetélkedővel egészült ki a  focipályán. A balatonföldvári néptánciskola növendékei, a bálványosi óvodások és a kapolyi zumbások is felléptek.  Csomában új közösségi teret és ifjúsági parkot avattak, ahol az előző években született csomai gyermekek tiszteletére fákat ültettek egy kertész segítségével. A fiúknak oszlopos gyertyánt, a lányoknak japán juhart. Közösségi programként családi és gyermeknap keretében adták át a parkot a hétvégén. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában