Változás

2024.05.28. 16:16

Látrányi elkerülő: száztízzel hasíthatnak a sofőrök

A 67-es. főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint tíz kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től 90 helyett 110 kilométeres sebességgel közlekedhetnek az autósok.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

–  A kétszer két sávos Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés – tájékoztatott kedden az Építési és Közlekedési Minisztérium. – A Magyar Közút NZrt. és az MKIF Zrt. rendszerébe integrált üzemi hírközlő hálózat is teljeskörűen működik, melynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás valamint a kamera rendszer.

A végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett kétszer kétsávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető, illetve a 90 kilométeres sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110 kilométeres sebességkorlátozást jelző táblák. A szaktárca azt is közölte, hogy ezzel egy időben a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában