Siker

2024.05.21. 18:09

Meghódították Európát, de itthon fejlesztenek tovább

Sterilizáló központot épít a Vatner Kft. Kaposváron. Ezt Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár látogatása alkalmával jelentették be kedden üzemükben.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Csaknem két évvel ezelőtt készült el az egyik kaposvári vállalat gyártóegysége, amelyben a legmodernebb eszközökkel hoztak létre önfertőtlenítő panel-műtőrendszereket.

– Ezek a berendezések egyedülállóak a világon és sikerült a nemzetközi piacra kilépnünk a meglévő szolgáltatásaink mellett

 – mondta el Vati Péter, Vatner Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Hozzátette: a tavalyi évben 16,2 milliárd forintos rekord árbevételt értek el. 
– Minden stratégia annyit ér, amennyire komolyan veszik – hívta fel a figyelmet Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár kedden kaposvári látogatásán. – Ezerháromszáz vállalattal kommunikáltunk, találkoztunk cégvezetőkkel, megbeszéltük, hogyan tudnak versenyképesek lenni. A hazai cégeknek technológiában és fenntarthatóság fejlesztésében előre kell menniük, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi piacon helyt tudjanak állni, minőségi termékeket tudjanak gyártani. 
– Két évvel ezelőtt az ügyvezető azt mondta, messziről jöttünk, de még messzebbre tartunk – fogalmazott Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője. – Mostanra bebizonyították, hogy komolyan vették ezt a mondatot, hiszen 13 európai ország mellett a Távol-Keletre is szállítanak. A 25 éve működő kaposvári vállalat globális problémára ad választ saját világszínvonalú fejlesztéseivel.

Fotó: Lang Róbert

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszöntőjében kiemelte: a kaposvári vállalat saját szabadalmát valósította meg.
– Szeretnénk bekerülni a tíz legjobban fejlődő vármegyei jogú város közé és nagy öröm, amikor egy helyi vállalkozás innovatív fejlesztései ehhez hozzájárulnak – mondta el az alpolgármester.

Regionális sterilizáló központ épül

A szomszédos telken a kaposvári vállalat egy sterilizáló központot hoz létre, ahol nem csak kézi műszereket, hanem matracokat, ágyakat is tudnának fertőtleníteni. – Jelenleg százan dolgoznak nálunk, de az új beruházással további 20-30 embernek tudunk munkát adni – mondta el Vati Péter ügyvezető. Hozzátette: jelenleg zajlik a központ tervezése, amely nem csak a vármegye, hanem a régió egészségügyi intézményeit is el tudná látni. – A kórházi fertőzések nagy problémát okoznak a betegeknek, a szakdolgozóknak és a gazdaságnak is, hiszen ezek gyógyítása nagyon hosszadalmas és költséges eljárás, ezen szeretnénk változtatni az általunk létrehozott központtal  – tette hozzá az ügyvezető. 

 

Fotó: Lang Róbert

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában