Pálinkás bonbonok

2024.05.21. 17:50

Finomak és sikeresek is a somogyi pálinkás édességek

Nyolc éremmel és két különdíjjal tért haza a balatonlellei Földes Csilla a II. Gyulai Pálinka Fesztiválról. Rajta kívül a kaposvári Kinizsi és a siófoki Krúdy iskola diákjai is éremmel jöhettek haza a nívós versenyről. Idén először a tanulók is részt vehettek pálinkás bonbonjaikkal a fesztiválon.

Góz Lilla

Fotó: Foto:Gabriel Janos

Földes Csilla újabb nagy megméretésen vett részt bonbonjaival Gyulán, ahol négy kategóriában százharminchárom édességet neveztek. A lellei bonbonkészítő tíz finomsággal indult és nyolc éremmel, két különdíjjal lett gazdagabb. Aranyérmes lett a feketecseresznye pálinkás marcipán bonbonja, a mákvirágos és a madárberkenyés. Ezüst minősítést kapott a zöldfűszeres feketeribizli pálinkakrémes bonbon, a birspálinka-lime, a mangós-birspálinka krémes és a fűszeres birspálinka krémes. Bronzérmet pedig a birspálinkás édességért kapott, valamint Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját és a Zeelandia Kft. különdíját is megszerezte.Ű
– Hosszú és fárasztó nap volt, majd nyolc órát vezettem, de ezek az elismerések kárpótolnak mindenért. Számos kedves csokoládékészítővel találkozhattam, akikkel jó kapcsolatot ápolunk, tanulunk egymástól – mondta Földes Csilla. Hozzátette: különleges öröm volt számára, hogy egykori iskolája a kaposvári Kinizsi Pál Technikum is részt vett a versenyen, valamint a siófoki Krúdy Gyula Technikum diákjaival is találkozott, akiket korábban kurzusain segített. Utóbbi iskola fiataljai Leányvári Krisztina szakoktató vezetésével bronz minősítést kaptak wonky ladybug elnevezésű bonbonjukért, amelyhez a zamárdi Pach Gábor pálinkamester körtepálinkáját használták.

Londonba is küldött bonbont

Földes Csilla még vár egy eredményre, márciusban kettő bonbont küldött az Egyesült Királyságba. – Augusztusban várható a londoni világverseny eredménye, közben pedig érkeznek a kóstoló csoportok hozzám, valamint workshopokat is tartok – mondta el Földes Csilla.

Remekeltek a kinizsisek

Az Év Pálinkás Bonbonja versenyen díjak sokaságát zsebelte be a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképzőiskola csapata: arany minősítéssel jutalmazták az Aranyparti Birsparty és a Vackor a Somligetben fantázianevű bonbont.
A Gyulai Pálinkafesztivál keretében rendezték meg a hétvégi erőpróbát, ahol ezüst minősítést kapott a Tejcsokis Birs és a Balatoni Cydonia, míg a Szentpáli Piroska Vackorja bonbonnak bronzminősítést ítéltek oda, s ezen felül az Aranyparti Birspartival még egy különdíjat is elhoztak a kinizsis fiatalok, utóbbinál karamellás csokoládét, sós tökmagot és birspálinkát is felhasználtak. A kaposvári diákokat – Horog Orsolya, Ivanics Judit Anna, Kalocsa Virág Csenge Kutasné Harsányi Tünde oktató készítette fel a versenyre, aki nagyon büszke a fiatalok teljesítményére. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában