Tűzoltók

2024.05.14. 14:00

Sikeres lépcsőfutás itthon és a németeknél 

Kilenc hazai tűzoltó vágott neki a magdeburgi FireFit Europe idei első állomásának a hétvégén. Somogyból a Kötél Egyesület önkéntes tűzoltója ifj. Bodó László, a csurgói önkéntes tűzoltó Szita Ferenc, valamint a szomszédos vármegyéből a kurdi Nagy Kornél és a dombóvári Csikós Bence. 

Góz Lilla

Fotó: Gyöngyi Ferenc

A legkeményebbek kategóriájában, a 30 év felettiek között két hazai versenyző szinte egymást kergette, hiszen Bodó László 1:40,19-es, míg Czifra Zsolt 1:42,86-os idővel csapott célba. Így előbbi a korosztálya 14., míg utóbbi a 15. helyet szerezte meg. Ugyanebben a kategóriában Szita Ferenc a harminckilencedik helyen végzett.
– Nagyon nehéz 1:40 alá menni, büszkék vagyunk ezekre az eredményekre – mondta el ifjabb Bodó László, aki hozzátette: nem csak a verseny volt fárasztó, hanem az is, hogy több mint ezer kilométert utaztak autóval a megmérettetés helyszínére.
– A feladatok között szerepelt például a húsz kilogrammot nyomó menetfelszerelésben, tömlővel, lépcsőn futás, illetve egy 83 kilós bábú felhúzása, számomra mindig ez a legnehezebb – mondta el a kaposvári köteles tűzoltó. 
Pár hete Szegeden a Magyar Tűzoltósport Egyesület Rollover versenyén is indult a Kötél csapata. Horizontális lépcsőfutás volt a feladat, a szegedi rakparton fel-le kellett menniük öt-öt emeletet. A tűzoltók lécet fűrészeltek és vízsugárral lőttek célba, a mentősök pedig újraélesztettek és infúziót légtelenítettek lépcsőfutás közben.

 

– Kornél és Bence dobogós helyezést ért el a korcsoportjában és csapatban elsők lettünk -  mondta el ifjabb Bodó László. Hozzátette: Török Eszter abszolút első lett és élete első versenyén Róth Benjamin az első tízben végzett. Sok idő nem lesz a pihenésre, csütörtökön Tatabányán a Turul Lépcsőfutó Versenyen mérettetik meg magukat, június nyolcadikán a pécsi tv tornyot másszák meg. Június 21-én pedig az ország legerősebb tűzoltó versenyén állnak rajtvonalhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában