Hősies összefogás a siófoki aranyparton

2024.07.08. 10:17

Csatárláncba állva keresték együtt strandolók és vízimentők az eltűnt kisfiút a Balatonon

Egy eltűnt kisfiú keresésére indult az egész siófoki aranypart vasárnap. Strandolók és vízimentők csatárláncba állva küzdöttek az idővel, hogy megtalálják a gyermeket.

Hajdú Marianna

Forrás: VMSZ - Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE közösségi oldalán olvashattuk a drámai eseményeket, amelyek vasárnap délután a Balaton siófoki Aranypartján zajlottak. Egy eltűnt kisfiú keresésére indult a Rupert sürgősségi mentőhajó, ami az egész strand figyelmét felkeltette.

A gyermek utoljára a sekély vízben volt látható, ezért azonnali és összehangolt beavatkozásra volt szükség. A Rupert mentőhajó hangosbemondóján keresztül a vízimentők azonnali segítséget kértek a parton tartózkodó strandolóktól. 

Pillanatok alatt mindenki csatárláncba állt a sekély vízben, egymás kezét fogva, lépésről lépésre kutatva át a medret. Közben a parton mások különböző irányokba indultak, remélve, hogy megtalálják az eltűnt gyermeket. Az idő minden perccel sürgetőbbé vált, a feszültség szinte tapintható volt. Majd, mintegy másfél kilométerrel odébb a parton, végre megpillantották a kisfiút. Épségben és biztonságban volt, az összefogás és a közös erőfeszítések meghozták a várva várt eredményt.

Ez a nap azonban nem csak erről a drámáról szólt. Délelőtt a Nagyteveli-tóba esett egy férfi egy horgászcsónakból, és elmerült. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kértek segítséget a férfi megtalálásához a vízimentőktől.

Szombaton a szél okozott több problémát a Balatonon. Egy homokpadon fennakadt vitorlást is a Rupert mentőhajó segítségével sikerült lehúzni, majd később egy felborult vitorlás személyzetének segítettek a szakemberek visszaállítani a hajót. Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Délután két huszonéves lánytól kaptak segélykérést, akiket Balatonszárszóról sodort északi irányba a szél. Alfa sürgősségi mentőhajójuk indult értük, de mire odaértek, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai már partra vitték a bajba jutott fiatalokat.

A strandi vízimentő kollégák is elfoglaltak voltak: 165 könnyű sérültet láttak el a hétvégén és 6 esetben mentettek ki bajba jutottakat a vízből, akik további ellátást nem igényeltek.

Borítóképünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában